ANR_1401ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

• Χρησιμοποιείτε φώτα και φλας γιατί έχω ακούσει πως τα μάτια των νεογέννητων είναι πολύ ευαίσθητα στο φως?

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ φλας στις φωτογραφήσεις νεογνών. Εάν το φυσικό φως από το παράθυρο δεν επαρκεί χρησιμοποιώ συμπληρωματικά φώτα σταθερής ροής (day light) που δεν ενοχλούν τα ευαίσθητα μάτια των μωρών.

• Τι γίνεται αν δεν μπορεί να κοιμηθεί το βρέφος για τη φωτογραφία της σκηνοθεσίας?

 Δεν βιαζόμαστε, δεν πιέζουμε το βρέφος και το αφήνουμε να χαλαρώσει. Αυτό το κομμάτι της φωτογράφησης μπορεί να απαιτήσει χρόνο και αρκετή υπομονή. Γι’ αυτό και δεν είναι προκαθορισμένη η διάρκεια μιας φωτογράφησης. Η λέξη κλειδί είναι: υπομονή!

• Πώς θα προγραμματίσουμε την φωτογραφική κάλυψη της γέννας, αφού δεν είναι γνωστή η ημερομηνία και η ώρα του τοκετού?

 Εάν η γέννα δεν είναι προγραμματισμένη είμαι ανάμεσα στα τηλεφωνήματα που κάνουν οι γονείς πριν ξεκινήσουν για το μαιευτήριο. Το κινητό μου είναι πάντοτε ανοιχτό και το πρόγραμμά μου είναι ευέλικτο γιατί προτεραιότητα έχουν οι μαμάδες που περιμένω να γεννήσουν από μέρα σε μέρα. Έχει προηγηθεί και μικρή προετοιμασία με επίσκεψη στο μαιευτήριο μερικές ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, για να προετοιμαστώ ως προς τον χώρο και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε

.• Τα κοστούμια και τα σηνικά που χρησιμοποιούνται στη σκηνοθετημένη φωτογράφιση είναι αποστειρωμένα?

Όλα τα κοστούμια και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στις φωτογραφήσεις είναι καθαρά και αποστειρωμένα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού.

• Πόσες ώρες διαρκεί η φωτογράφιση?

Η διάρκεια της φωτογράφησης εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Σε γενικές γραμμές, εκ πείρας, μπορώ να σας πω ότι όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο γρήγορα εξελίσσονται όλα. Την πρώτη μέρα που βγαίνει από το μαιευτήριο, το μωρό κοιμάται πολύ, αλλά κάθε ημέρα που περνάει, οι ώρες του ύπνου του μειώνονται. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα προαναφερθέντα, μία φωτογράφηση μπορεί να διαρκέσει από 3-4 ώρες μέχρι και 7-8 ώρες.

• Πώς επιλέγεται το σημείο της φωτογράφησης στο σπίτι?

Ως προς το περιβάλλον της φωτογράφησης τίθενται μόνο δύο περιορισμοί: πρέπει ο χώρος όπου θα γίνουν οι λήψεις να είναι φωτεινό και να έχει θερμοκρασία κατάλληλη για το μωρό. Βάσει αυτών των προϋποθέσεων επιλέγουμε και τον ιδανικό χώρο στο σπίτι.

• Τι προετοιμασία χρειάζεται από την πλευρά της μητέρας?

Το μόνο που ζητώ από τις μανούλες είναι όταν φτάνω στο σπίτι να έχουν ταΐσει και να έχουν αλλάξει το μωρό.

Έχετε κάποια άλλη ερώτηση ή ανησυχία; Επικοινωνήστε μαζί μου  και θα συζητήσουμε ό,τι σας απασχολεί πριν από το πρώτο κλικ της κάμερας. Καλώς δεχτήκατε το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Να είναι πάντα γερό, τυχερό και να σας χαρίζει υπέροχα χαμόγελα!

Εμείς οι μητέρες ξέρουμε πόσο μοναδική και πολύτιμη είναι η στιγμή που έρχονται τα παιδάκια μας στον κόσμο! Η χαρά,ο ενθουσιασμός των γύρω μας, κάνει αυτές τις στιγμές ακόμη οι πιο ξεχωριστές! Αλλά ποια είναι η πραγματικότητα όταν γυρίζεις στο σπίτι;Άγχος,αϋπνία,αυτόν τον υπέροχο θηλασμό που δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις…ένα μονάκριβο μωρό που δεν ξέρεις πώς να πλησιάσεις…πάνες,κλάματα…ατέλειωτα πλυντήρια και η κούραση που δεν έχει τελειωμό! Και μέσα σε όλα αυτά…μια τρελή φωτογράφος που απαιτεί να γίνει η φωτογράφιση του μωρού μέσα σε δέκα μέρες!!
Και συ σκέφτεσαι μέσα σου,τι μας λέει τώρα αυτή;Kι όμως υπάρχουν σημαντικοί λόγοι γι’αυτό.Αυτές οι υπέροχες μωρουδίστικες εικόνες γίνονται μόνο μέσα σ’αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα.Γιατί…
Το μωρό κοιμάται τις πρώτες μέρες κι αυτό μας δίνει μια ευκαιρία να το φωτογραφίσουμε με κλειστά ματάκια. Τα νεογέννητα έχουν αστιγματισμό οπότε αποφεύγουμε λήψεις με ανοιχτά μάτια.Επίσης οι αρθρώσεις τους είναι μαλακές σαν εύπλαστη πλαστελίνη…δεν έχουν κολικούς οπότε η φωτογράφιση γίνεται χωρίς να ενοχλείται το μωρό και οι γονείς μπορούν να αποκτήσουν αυτές τις μοναδικές πραγματικά στιγμές και να τις φυλάξουν για όλη τους την ζωή! Η πιο συχνή ερώτηση των γονιών είναι τι αντικείμενα του μωρού θα χρειαστούν για την φωτογράφιση.
Εδώ οφείλω να σας καθησυχάσω.Όλο τον ρουχισμό, τον εξοπλισμό και αντικείμενα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε μια φωτογράφιση,τα φέρνω εγώ!Τα αντικείμενα και τα ρούχα είναι απολύτως καθαρά και απολυμασμένα!! Πολύ σημαντικό:Δεν χρησιμοποιούμε ποτε φάρμακα για να κοιμήσουμε το μωρό.Δεν χρησιμοποιούμε φλας και φώτα παρά μόνο το φως που μπαίνει από το παράθυρο. Ποιοι είμαστε… Εγώ και η βοηθός μου,δυο μητέρες που έχουμε αρκετή εμπειρία από τα παιδιά μας και την καθημερινή επαφή με τα δικά σας αγγελούδια! Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε υπέροχες εικόνες με ταυτόχρονη φροντίδα και ασφάλεια του μωρού σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε όλες τις απορίες σας σχετικά με τη βρεφική φωτογράφηση…